dimecres, 30 de setembre del 2009

El usos dels blogs

A la classe de TIC d'avui, 30 de setembre, hem fet un cop d'ull al bloc d'un parell de mestres per tal d'agafar idees i veure un bloc "de debò", a ple rendiment. També hem après com treure millor profit del nostre bloc: hem après a inserir vídeos, a crear enllaços i a fer que aquests s'obrin en pestanyes separades. També hem après termes nous com blocroll o blogosfera, i per grups, hem començat la creació d'una.

La veritat és que la valoració de la classe d'avui és molt positiva. Cada cop més, veig que el blog és una eina molt útil ja que ens permet donar a conéixer la nostra opinió sobre diversos temes, publicar imatges, vídeos o articles que ens semblin interessants i llegir les publicacions d'altres persones, que ens aporten noves idees i punts de vista.

Un model a seguir

Tal i com es veu al vídeo publicat al blog de la Sandra Cañete, som un model a seguir per als nens. Els nens ens imiten en tot allò que fem, per a ells som un referent, som el que volen arribar a ser. Així, segons el meu punt de vista, sempre que treballem amb nens ens hauríem de plantejar si és això el que volem per a ells, si són aquests els valors i comportaments que volem que tinguin, si som la mena persona que ens agradaria veure reflectida en ells i per tant, si som la pena de persona que volem ser. Així, tal i com s'exposa al llibre "El tono de la ensenyanza" de Max van Manen, en educar ens estem autoeducant perquè estem canviant tot allò de nosalters que no volem per els altres.

La importància de la comunicació



Aquest vídeo és d'un anunci però no sé què és el que anuncia exactament. Em sembla que el vídeo presenta una idea molt import d'una forma molt divertida: la importància de la comunicació i sobretot, la importància de la comunicació amb els nens. Crec que, com a l'anunci, quan estem amb nens sovint escoltem les paraules i no el que realment ens volen dir. Els nens necessiten atenció, necessiten sentir-se importants i escoltats i crec que com a futurs mestres és un fet que hauríem de tenir en compte. Espero que us agradi.