dimecres, 16 de desembre del 2009

Exposicions Territori IV

Avui hem assistit a la quarta i última tanda d'exposicions sobre el territori. Els temes d'avui han estat els següents:
  • Diferents camins per un mateix destí - Clara Antonio i Estel Gamisans
  • La gent de Ca'n Clos - Regina Beltran i Sara Torras (Bloc de la Sara)
  • L'esport al territori - Pol Laorden i Hèctor Ros (Bloc de l'Hèctor)
  • La llegenda de St. Jordi - Josep Fosalba i Adrià Pérez
Aquesta activitat ens ha permès posar en pràctica i millorar tot el que hem après des de l'assignatura de COED i des de l'assignatura de TIC. Veure les altres exposicions i haver-les de valorar ens ha servit per veure quins són els aspectes als que hem de posar més atenció a l'hora d'exposar un tema i parlar en públic. Hem vist la importància del llenguatge corporal, del feedback, d'exposar les idees de manera clara i anar-les repetint durant l'exposició... Pel que fa als mitjans de suport, hem pogut veure com és d'important saber estructurar bé una presentació de diapositives i combinar imatges i vídeos, ja que, en cas contrari, aquests poden arribar a "despistar" el públic.

dilluns, 14 de desembre del 2009

Sessió debats III

Avui a COED hem continuat amb l'activitat dels debats. Els temes d'avui eren sobre l'ús dels uniformes a les escoles i sobre els ordinadors a les aules.

Pel que fa al primer debat, trobo que la "posada en escena" ha estat molt bona, ja que l'equip a favor portava uniforme i l'equip en contra no. A més, els arguments exposats per ambdós equips han sigut molt bons i el fet que al final llegissin els sms "enviats" pel públic a captat l'atenció de tots nosaltres.

Quant al segon debat, el meu grup ha defensat la posició en contra. Trobem que la proposta del govern és una mesura electoralista i poc estudiada i que abans d'implantar-la s'haurien de millorar molts altres aspectes del nostre sistema educatiu actual. Així, no estàvem en contra de l'ensenyament de les TIC a les escoles sinó en contra de la implantació dels ordinadors a les aules.

Recursos digitals

Avui a classe de TIC hem començat fent un repàs als diferents recursos digitals que hem anat treballant durant aquest quadrimestre i hem vist alguns nous a través del portal web de l'XTEC. Al bloc del Juan Antonio podeu veure un molt bon resum de cadascun d'aquest recursos.

A continuació ens han proposat que féssim una presentació per penjar al Blink sobre algun d'aquests recursos on expliquéssim breument en què consistia. La Mireia Bernadó i jo hem fet la següent presentació sobre els contes al món.





La classe d'avui ha estat de molta utilitat perquè ens ha permès repassar i conèixer nous recursos digitals. Trobo que com a eines d'ensenyament - aprenentatge són molt útils i crec que afavoreixen el treball col·laboratiu i compartit, el qual és molt productiu i interessant.